Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

Balieblog

Voor mij ene met een lijntje in aub ...

Hippe stedelingen zouden deze vraag naar "een lijntje" wel kunnen verwarren met iets anders. Bij ons gaat het wel degelijk over het lijntje in de Baliehof Houtlandse Aschekaas. De vraag en interesse is waanzinnig groot.

02/11/2023

Onze steun voor Boeren Op Een Kruispunt

Boeren Op Een Kruispunt is een hulporganisatie die boeren en tuinders steunt als het even wat moeilijker gaat, zowel financieel als emotioneel. Omdat wij beseffen dat het op een dag iedereen wel zou kunnen overkomen roepen wij ook op om te steunen.

01/11/2023

Een spannende dag voor onze kaasboerderij

In "The World Cheese Award" worden 4500 kazen beoordeeld door 264 juryleden. Na enkele rondes worden "The Final Sixteen" gekozen. Wij zijn op een zuchtje van 2 punten gestrand van de winnaar met onze "Baliehof Houtlandse Asschekaas". Wat een rollercoaster en wat een verhaal.

28/10/2023

Heb ik een steen verlegd in de rivier?

Door mijn engagement in de ledenstructuur van de melkfabriek Milcobel kreeg ik de kans om een uitzonderlijke actie te verwezenlijken. Maar of ik "een steen heb verlegd" (Bram Vermeulen) en de rivier een andere wending heb gegeven?

21/06/2023

Ooo wat fijn, weer een feestje

Vader/man/boer/senior Luc mocht vandaag een nieuwe voordeur nummer 6 steken. Een verslag van een bijzondere dag. Of juist heel gewoon ?

30/05/2023

Meedingen naar de Zwanenprijs van gemeente Jabbeke

Gemeente Jabbeke speelt actief in op de Korte Keten en het ondernemerschap van de lokale bedrijven. Zo werd een "Zwanenprijs" in het leven gereopen die de naam van een bedrijf uit Jabbeke verbindt met een historisch Vlaams verleden.

28/05/2023

Mijn sociaal engagement

Zolang ik leef ben ik begaan met het lot van anderen. Mijn sociaal engagement vertaalde zich in de inzet op de middelbare school, als jongere in KLJ en Groene Kring (tot in de Nationale Raad) en geheel mijn carrière als boer in diverse structuren zoals Boerenbond.

17/07/2022

In zijn eigen voet geschoten?

Boeren worden vandaag geconfronteerd met onteigening of inname voor natuur die ze soms vrijwillig zelf hebben aangeplant of aangebracht. Dat is toch absurd? Lees het verhaal van geitenboer Renaat en van boer Luc

25/06/2022

Een bericht van een buitstaander over het stikstof-akkoord.

Sven Ornelis is een bekende mens. Half Vlaanderen hangt aan zijn lippen in zijn ochtendprogramma's op Joe.FM. Maar Sven durft ook met een mening naar buiten komen. Want hij is ook opgegroeid op den buiten en heeft daar een bijzondere ervaring over gedeeld.

21/06/2022

Mijn bezwaar tegen het PAS akkoord

Boer Luc is boos. De (r)overheid neemt beslissingen die ons sterk belemmeren in onze bedrijfsvoering en de instelling van natuurgebieden tot nulbemesting (die onze eigendom zijn) is pure diefstal.

29/05/2022

Geen Korte Keten zonder gezond melkveebedrijf

Boer Luc werd geïnterviewd door journalist Ivan De Clerq van het landbouwmagazine Boer & Tuinder. Het werd een boeiend gesprek over koetjes en kalfjes maar ook over markten en consumenten.

20/05/2022

In het oog van de camera

Soms hangt een goede reportage af van enkele toevalligheden en samenloop van omstandigheden. Niet altijd toevallig, met een beetje oplettendheid kan je dat wat bijsturen.

15/05/2022

Publicatie van mijn brief aan Minister Crevits

Mijn éénmans-actie van het schrijven van een bezorgde brief aan Minister voor Landbouw Hilde Crevits werd opgemerkt en gedeeld in het vakblad "Boer&Tuinder" van de Boerenbond. Westvlaams provinciaal secretaris van BB Hans Mommerency schreef het voorwoord.

16/04/2022

Boeren doe je niet meer alleen met riek en kruiwagen

Na een loopbaan van 33 jaar in de boerenstiel is het nuttig om eens achterom te kijken. Er is veel veranderd. Echter de liefde voor de dieren en voor het vak is gebleven. Vrije ondernemer zijn. Werken met de natuur als buur. Onze klanten als onze vrienden.

06/04/2022

"De boer die ploegt altijd voort" maar krijgt hij nog de kans daartoe?

Van alle kanten komen uitdagingen op ons af die het leven en werk van de boer moeilijker maken. Het lijkt wel alsof vogeltjes, plantjes en vlindertjes belangrijker zijn of worden dan de voedselproductie die het werk van de boer omvat. Boer Luc schreef een eigenzinnige visie, maar evengoed een alarmkreet. Dank een boer!

03/04/2022

Krista, de TV ster van Baliehof

Voor een reportage over de Maand van de Markt werd Krista aangesproken door een TV ploeg van VRT Nieuws. Voor de camera en in haar marktwagentje voelt Krista zich natuurlijk als een visje in het water.

27/03/2022

Drukke najaarswerken zijn ten einde

De laatste weken is het een drukte van jewelste op de akkers. Nog maar pas is "de oogst geschoren" of we zijn alweer bezig met de voorbereidingen van het ruwvoeder voor volgend jaar. En dat nog net voordat de "winter geboren" wordt.

23/10/2021

Hallo Kroket !

Binnenkort klinkt het product "Hallo Kroket" misschien wel vertrouwd in de oren aan de slagerij toonbank.

20/10/2021

Boeren zijn de grootste vervuilers? (Leugen of Waarheid 1)

De landbouw wordt al graag eens beticht van de grootst mogelijke boosdoeners te zijn als er iets mis is met het milieu, het klimaat, de natuur. In deze blog geef ik onze visie mee op een circulaire landbouw en onze positieve rol als veetelers en intensieve ruwvoeder-verbouwers..

25/09/2021

De nieuwe uitdagingen van het maken en verkopen

De race van uitdagingen om onze producten aan de consument te brengen wordt steeds groter en sneller. Wij doen er in mee, maar wel onder enig voorbehoud en reserve. Het moet ook nog maakbaar en doenbaar blijven.

30/05/2021

Zomerboter of winterboter? Er is een verschil!

Voor de productie van boter is er een groot verschil of de room vóór het verzuren verkregen is van melk van koeien die in de weide gras eten of wintervoeding op stal verorberen.

23/10/2019