Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

Ambachtelijke Makers, Handmade in Brugge

Brugge, vrijdag 16 juni 2023 - Handmade in Brugge reikt i.s.m. Stad Brugge jaarlijks een label uit aan makers die uitblinken in hun ambacht. Op donderdagavond 15 juni werden in De Republiek 9 nieuwe labels uitgereikt. Onze stad telt ondertussen 97 Handmade in Brugge makers. Handmade in Brugge laat stadsbewoners én -bezoekers kennismaken met het rijke ambachtelijke verleden, en tegelijk ook met het lokaal creatief & innovatief ondernemerschap van vandaag. Dat doet ze door volop in te zetten op de promotie van ambachtelijke makers d.m.v. een brede publiekswerking en de uitreiking van een kwaliteitslabel.  

Handmade in Brugge label

Op donderdag 15 juni reikte een professionele jury 9 nieuwe Handmade in Brugge labels uit. Ondertussen telt deze community 97 professionele labelhouders en tegelijk een nog veel breder ecosysteem aan allerhande makers. Voor de makers in kwestie vormt dit label een erkenning voor zijn/haar ambachtelijk vakmanschap. Naast het verwerven van een grotere naamsbekendheid komt de maker in een uniek netwerk terecht wat zorgt voor extra inspiratie en kennisuitwisseling. Handmade in Brugge neemt deze makers ook mee onder de arm voor boeiende projecten die hen telkens weer uitdagen en stimuleren tot innovatie en co-creatie. Het Handmade in Brugge label vormt voor de consument een belangrijke wegwijzer. Het maakt duidelijk wanneer een product effectief ‘handmade’ is.

Sashuis

Unieke, handgemaakte, kwalitatieve producten staan hoog aangeschreven bij een steeds breder wordend publiek. De vele bezoekers van het Sashuis zijn hier het levend bewijs van. Sinds eind 2022 heeft Handmade in Brugge daar een eigen stek. Op deze historische plek in het toeristische hart van de stad worden Brugse ambachtelijke makers verrassend in de kijker gezet. Naast ruimte voor expo’s, workshops en lezingen is er ook een shop met ambachtelijke producten. Maak via de websitelink hieronder kennis met de 9 nieuwe labelhouders die het makersnetwerk van Handmade in Brugge versterken, en ontdek hoe rijk en divers ambachtelijk vakmanschap in onze stad vertegenwoordigd is.

Meer info: www.handmadeinbrugge.be/makers

Wil je liever niet wachten? Dan kan je vanaf 21 juni in het Sashuis terecht om hun ambachten te ontdekken tijdens de nieuwe expo! Op zondag 18 juni is er ook meteen al een eerste workshop 'Maak je eigen handtas' door Leather Be! ?? Inschrijven kan via onze website.

Vanaf morgen kan je ook de nieuwe stadsgids vinden in het Sashuis, De Republiek, In & Uit en Visit Bruges. Dankzij de steun van Stad Brugge, Howest, MaM • Mind- And Makerspace, Shopping Brugge, Erfgoedcel Brugge, Bits of Love, Flavourite Bruges, Syntra West en In&Uit konden we de oplage van de gids vergroten en gratis blijven aanbieden aan iedereen die ambachtelijk Brugge wil ontdekken!