Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

Actie "Ga Lekker Lokaal" in Jabbeke

Vanaf 1/7/2020 gaat de actie GA LEKKER LOKAAL terug van start.

De organisatie gebeurt door de Jabbeekse Fairtrade werkgroep.
Deze werkgroep bestaat uit 7 leden waarvan twee nagelnieuw nl. Marijke Snauwaert (Varsenare) en Sofie Snauwaert (Jabbeke). De oude getrouwen zijn Isabelle Louis, Johan Vyvey, Patrick Pockelé, Véronique Declerck en Claudia Coudeville.

FairTradeGemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Door middel van 6 criteria spelen we in op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten.

Koop in juli & augustus heerlijke producten van eigen bodem bij Jabbeekse producenten en maak kans op één van de geschenkmanden boordevol lekkere lokale & Fairtrade-producten. Per aankoop krijg je een sticker voor op je spaarkaart. Na 6 stickers heb je een volle kaart en maak je dus kan op een van die prachtige geschenkmanden. Je volle spaarkaart kan je deponeren bij de deelnemer of in de brievenbus van de gemeentehuizen (Jabbeke en Varsenare)
De uitreiking van deze geschenkmanden en -zakjes (10-tal) zal plaatsvinden tijdens de week van Fairtrade nl. in oktober.

Met deze actie willen we de lokale producenten in de kijker plaatsen, omdat duurzaamheid en een korte weg van de producent naar jouw keuken een belangrijke pijler is in het Fair Trade verhaal.

De volgende 12 plaatselijke producenten en handelaars doen mee:
+ De Sfeermaker - Kalsijdeweg 18 - Stalhille,
+ Kruidenboerderietje - Cathilleweg 68 - Stalhille,
+ Matika bvba - Zomerweg 28 - Jabbeke,
+ Dhoest Filip - Dhoestfarm - Hogeweg 7b - Varsenare,
+ Hoeve Klokkehof - Westernieuwweg 98 - Varsenare,
+ Zuivelboerderij Baliehof - Gistelsteenweg 577 - Zerkegem,
+ Aardbeien Segaert - Hoeve Ter Hauwe - Hogeweg 539 - St.Andries,
+ Pralifino - Gistelsteenweg 187 - Varsenare,
+ Joke Meuleman en Céline Schollier - Hof Van Straeten 3 -Varsenare,
+ De Nachtegaal - Nachtegaalstraat 31 - Varsenare,
+ Martens - Kerckhove Dirk en Hilde - Westernieuwweg 96 - Varsenare,
+ Hoeveslagerij ’t Riethof - Expressweg N377 nr 2 - Stalhille