Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

2022 06 01 : ZO Magazine Unizo -- Internationale prijs voor Jabbeekse plattekaas

Opnieuw een medaille voor Baliehof
Internationale prijs voor Jabbeekse plattekaas
TEKST Luna Timmerman voor ZO Unizo-magazine
Op zoek naar een famitiale kaas- en zuivelboerderij waar ambachtelijke bereiding en kwatiteit centraal staan?

Dan ben je bij" Baliehof in Jabbeke" aan het juiste adres. De hoeveboter en de karnemelk van de ambachtelijke kaas- en zuivelboerderij in Jabbeke zijn intussen al erkende ambachtelijke streekproducten maar nu scoren Luc Callemeyn en Krista Stroo een gedeelde eerste plaats op een internationaal concours met hun plattekaas.

Ze kregen eerder al een bronzen medaille voor hun volle plattekaas maar bij de laatste editie van de "Concours International de Lyon" (november 2021) mochten ze een zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij het inkijken van de wedstrijdresultaten kwamen Luc en Krista tot inzicht dat er geen gouden medaille werd toegekend. Hierdoor delen ze dus de zilveren medaille en dus de tweede plaats, of in principe de eerste plaats, met een Normandische zuivelboerderij die ook gespecialiseerd is in tal van soorten zuivelproducten.