Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

2022 03 29 : HLN -- De wekelijkse markt in Brugge hipper dan ooit.

De wekelijkse markt blijkt na zware corona jaren hipper dan ooit. Na twee zware corona jaren herademen de Vlaamse markten. De sector lijkt zelfs hipper en relevanter dan ooit, nu het leven een pak duurder is geworden én nabijheid een troef is. “Marktkramers zijn er al duizenden jaren, je maakt deze stie niet zomaar kapot” zegt ancien Herwig Demeulenaere.

Luc Callemeyn en Krista Stroo uit Jabbeke maakten met Kaas- en Zuivelboerderij Baliehof pas in het jaar 2000 de keuze voor de markt. Ze staan op drie markten te Brugge en nog in Oostkamp en op de boerenmarkt in Aalter. Ze hebben zelf ook nog een eigen hoevewinkel. Alle producten, van kaas tot yoghurt en deseserts, maken ze zelf. “En daar kruipt uiteraard al veel tijd in”, zegt Luc. “Wij hebben het gemengde bedrijf van de ouders overgenomen in 1988. De zuivelverwerking is daarna gestaag gegroeid. Nu maken we 50.000 kilo kaas per jaar of 1000 kilo per week. De keuze voor de markt is de juiste gebleken. We voelen zo veel meer wat de klanten willen. Er is ook het nauwe contact met de mensen. Ook onze dochter en schoonzoon stapten mee in het bedrijf. De toekomst is dus verzekerd”, vertelt Luc