Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

Zomerboter of winterboter? Er is een verschil!

Voor de productie van boter is er een groot verschil of de room vóór het verzuren verkregen is van melk van koeien die in de weide gras eten of wintervoeding op stal verorberen. Het jonge malse gras in het voorjaar zorgt voor gele boter die goed smeerbaar is. Dit komt door de natuurlijke aanwezigheid van geconjugeerd linolzuur (CLA) en Omega 3 die zelfs een bewezen werking zouden hebben tegen kankers en veroudering. Precies daarom kopen heel wat mensen een voorraad zomerboter om op te slaan in de diepvries tegen de winter.

Om hetzelfde effect te bereiken als de zomerboter voegen wij aan de voeding van de koeien lijnzaad toe. Dit is een volkomen natuurlijk voedingsmiddel met vele gekende goede gezondheidseigenschappen. De eerste zomerboter of grasboter wordt verwacht in het begin of halfweg mei.