Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

Voor mij ene met een lijntje in aub ...

De vraag naar de Houtlandse Aschekaas is zelfs zo groot dat wij een zekere vom van rantsoenering moeten toepassen. En dat is spijtig want wij willen natuurlijk wel iedereen kunnen gerieven.

Deze morgen is Krista naar de wekelijks e markt in Brugge (aan de Halletoren) getrokken met een volle blok kaas mee. Met de bedoeling om er morgen nog wat over te hebben voor de markt in Oostkamp. Dat was buiten de Bruggelingen gerekend, want iedereen had het gezien, gelezen of gehoord en allen vroegen ze naar dezelfde kaas. Tegen 10.30 was Krista van deze soort helemaal uitverkocht, op het einde sneed ze de stukjes steeds kleiner totdat ze eigenlijk maar stukjes van 1 € aan het snijden was.

De neiging had kunnen bestaan om de prijs voor de gelegenheid fors op te drijven maar wij willen dat niet doen. Wij vonden dat iedereen het recht had om een stukje van de 2de beste kaas ter wereld te kopen voor een normale prijs. Onze klanten zijn allemaal even belangrijk voor ons.

Ondertussen zijn wij in de kaasmakerij alweer druk bezig geweest om alvast nieuwe productie op te starten en daarnaast hebben wij natuurlijk wel nog voldoende voorraad van onze andere Award-winnende kazen, 

  • Goud voor de oude kaas van 3 jaar.
  • Zilver voor de belegen kaas en Arnoldus bierkaas.
  • Brons voor oude kaas 1 jaar en 't Steentje en de  boerenkaas met Pesto en de volle plattekaas (in beker van 500 ml).

Ze tonen enerzijds de sterke continuïteit in de kwaliteit (prijzen voor zowel de Blegen als de 1 jaar als de 3 jaar oude kaas) én dat de kwaliteit van onze kaasmakerij met kop en schouders uitsteekt boven veel andere ervaren kaasmakers.

Dat maakt ons geweldig trots en gelukkig.