Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

Dag van de Landbouw 2023

Zondag is alweer de Dag van de Landbouw.

Vele tientallen bedrijven in Vlaanderen gooien in alle transparantie hun deuren open. Vol veerkracht tonen ze de liefde voor hun bedrijven en hun akkers, dieren of bedrijvigheid.

Neen, het is niet allemaal kommer en kwel in land- en tuinbouw.

Neen, onze agro-sector helpt de natuur niet onverschillig en onverbiddelijk naar de verdoemenis zoals sommige actoren ons willen voorhouden en ons afschilderen. Ze zouden moeten beschaamd zijn want eten doe je 3 x per dag!

Ja, wij zorgen voor open ruimte, voor eten op het bord en voor de bloem of plant op de tafel. Daarnaast smeden wij bijna onzichtbaar mee aan het leefbaar weefsel van het platteland. Eindeloze vergezichten, gezonde lucht en een fijne groene omgeving om in te wonen.

Ook dat is de land- en tuinbouw sector.

Ik stel u mijn favoriete bezoek adresjes voor in West-Vlaanderen. Hopelijk kunnen wij veel burgers en geïnteresseerde medemensen bekoren om eens te kijken hoe het écht draait, misschien een gesprekje aangaan met de passionele boer of boerin of hun collega's.

Ontdek het zelf, klik op de link en plan uw bezoek(en).

www.dagvandelandbouw.be

1. Pieter en Tine Dezeure-Oyaert, Sil, Baptist en Odette, Zwart-Paardstraat 2, Beauvoorde.

Melkvee

2. An en Raoul Ghesquiere-Dhondt, Zuidstraat 43, Geluwe.

Fruit- en groenteteelt

3. Daan en Lieke Latré-De Coninck en Rik en Hilde Latré-Desmet, Ties en Bo, Groenebosdreef 7, Houthulst.

Melkvee, zuivelverwerking, zorg- en kinderboerderij

4. Wouter en Katrien Vandooren-Vanparys, Moervijverweg 17, Koekelare.

Melkvee, akkerbouw en groenteteelt

5. Davy en Chaèlle Spriet-Ornelis, Cystine en Hanne, Oostmoerstraat 37, Snellegem (Jabbeke).

Melk- en vleesvee

Wilt u van mij nog de ultieme tip? Dan raad ik u aan om zo vroeg mogelijk te gaan in de voormiddag en kom bij voorkeur met de fiets. "En 't nog gezoend wok"

En voor het eerst verspreiden we nu hetvolgende gerucht: Baliehof plant voor volgend jaar ook een grandiose Opendeurdag, ergens in de nazomer. Meer tipjes van de sluier kan ik nog niet oplichten want het mag nog eventjes GROOT GEHEIM blijven.