Opendeurdag Baliehof op 18 augustus 2024

Leuk nieuws! Op zondag 18 augustus organiseren we een opendeurdag bij ons op het Baliehof in Jabbeke. Je kan genieten van een boerenontbijt of rondneuzen op ons domein en de echte ambacht van het kaas maken ontdekken.

Alle info over het event

Mijn sociaal engagement

Binnen geheel het stikstofdossier wordt landbouw zeer sterk aangevallen. Met lede ogen zag ik dat er uit de hoek van onze sociale en vakbondsorganisatie echter te weinig duidelijk weerwerk werd geboden in de media.

Ik ben ook beheerder van een omvangrijke Facebook pagina "Steun De Vlaamse Boeren" in opvolging van de stichter Piet Van Themsche. Dat kwam doordat ik bemerkte dat daar eigenlijk te weinig tijd in werd besteed om de discussies in de goede banen te leiden. Scheldpartijen of racistisch slogans werden afgewisseld met advertenties voor "preiplanten te koop" en jobaanbiedingen. Onder mijn beheer heb ik dit meer kunnen omvormen naar een plaats waar kan gediscussieerd worden met respect voor ieders mening. Maar we zijn er nog lang niet, nog een hele weg te gaan en nog veel beren op ons pad. Uiteraard zijn heel vele politieke desastreuse beslissingen hot items die met de nodige passie naar voor gebracht worden of verdedigd worden.

Ongeveer een week geleden kroop ik in mijn pen om de Voorzitter van Boerenbond op te roepen om méér te doen voor de boeren en dat ook zeker veel duidelijker naar voor te brengen in de media.

Mijn oproep die heel wat "likes" opleverde en meer dan 100 commentaren en bijna 100 keer gedeeld werd naar allerlei andere sociale mediagroepen kan u hier lezen:

Ik ben het eigenlijk moe en iedereen mag het horen.

Ik ben het eigenlijk moe en iedereen mag het horen.

Van iedereen die aangesproken wordt verwacht ik een antwoord. Nee, je moet niet bellen of appen, ik ben benieuwd om het antwoord hier te lezen.

Ik lees in ons vakblad en vakbondsblad Boer&Tuinder de mening van de voorzitter van onze vakorganisatie. In een editoriaal dat eigenlijk enkel door eigen mensen/leden serieus genomen wordt en door anderen lachend weggezet wordt als “zie ze maar eens preken, en deze blaffende honden bijten niet meer”.

Natuurlijk heeft ons Hoofdbestuur een eigen mening. Maar het zou zeker de moeite waard zijn om dat eens meer naar buiten te brengen in diverse media. Ze (de media, van Knack tot Trends tot Humo tot VRT, VTM, Pano, Telefacts, DPG, Nieuwsblad, Standaard, HLN, GVA) staan allemaal te springen tot jullie als voorzitter en Hoofdbestuur van onze vakbond Boerenbond eens publiekelijk voor de micro zeggen waar het echt op staat. Wekelijks of dagelijks als het moet.

Maar wij, de boerenpiotten, wij blijven op onze honger zitten. Mooi van u dat u zegt dat wij de burger moeten inlichten. Dat wij de burger moeten antwoorden op zijn vragen. Wij wachten echter op u en uw leger adviseurs en deskundigen (dat door ons lidgeld betaald is) om het NATIONALE WEERWERK te bieden tegen de miskenning en de onderdrukking van de landbouw en de diarree van bestemmingsplannen die op ons af komen. Dan kan je de boer en de boerin en hun gezin en alle land- en tuinbouw sympathisanten motiveren.

Maar het komt er niet. Hoelang nog? Gaan jullie eerst nog rustig 3 weken in verlof en ondertussen de boeren en tuinders en familieleden verder laten in hun miserie?

ALLE BOEREN EN NEVENTAKKEN IN VLAANDEREN WACHTEN OP U !!

Niet morgen. Nee NU subiet, direct, maintenant!
Het is geen 5 voor 12.
Het is 12 u.
Tijd om te werken.

Kom uit uw toren en help de boeren die zich kapotploeteren en -schrijven en weerwerk bieden in allerlei zieke (sociale)media. Naast hun boerenwerk dat ze een stukje verwaarlozen. En geef die milieuminister maar een publieke schop onder de kont elke keer dat ze een flagrante leugen vertelt want ze verdient het.

Ik daag U uit. Om te doen wat u moet doen.

Ik daag ALLE leden uit om hun voorzitter en Hoofdbestuur uit te dagen.
Help ons aub. Wij hebben u nodig. Nu.
Elke dag verder is een verloren dag.

uit persoonlijke naam, Luc Callemeyn

aan:
BB vz Lode Ceyssens https://www.facebook.com/lodeceyssens72

BB ovz Eric van Meervenne

BB secr Frans De Wachter

Michel zuigt de media aandacht naar zich toe

Ik schreef ook nog een vrij omvangrijk bericht over mijn vaststellingen over hoe personen in de media weten te komen:

Media aandacht dat krijg je niet zomaar. Dat moet je een stukje verdienen, elke dag. Ofwel moet je zodanig slecht zijn dat iedereen je wil zien struikelen ofwel moet je goed zijn maar de media naar je toezuigen.

Ik geef een voorbeeld dat mij altijd opvalt in nieuwsberichten. Ik heb het over GAIA. (Waar ik geen fan van ben hoor) Valt het jullie ook op hoeveel keer Michel in de media komt met zijn one-man show? Ik geef een treffende gebeurtenis.

Stel, in Koksijde wordt door een groepje vervelende jongeren een kat aan de staart getrokken. Iemand ziet dat en maakt daar beelden van en zet dat ergens op sociale media. Dat komt ter ore van een reporter die toch niks te doen heeft en die besluit om dat tot op het bot uit te zoeken. Moord en brand! Hij pakt zijn telefoon en hij belt naar Michel Vandenbosch. Het is Michel voor de vrienden en alle journalisten zijn vrienden van Michel vandaar dat ze die wel allemaal in hun telefooncontacten hebben staan. Michel die heeft een lui leven maar is wel altijd beschikbaar. Terwijl de reporter belt dan neemt hij dat op band want dat komt straks in de radio op journaal. De journalist legt uit aan Michel wat hij heeft vernomen en vraagt naar een reactie. Michel valt compleet uit de lucht maar hij komt wel op zijn voetjes terecht. Ik heb het al zo dikwijls gehoord en het gesprek gaat als volgt als Michel antwoordt: “Wel over het gebeurde heb ik nog niets vernomen, maar dat is zo te horen verschrikkelijk erg en dat kan zeker niet getolereerd worden als het waar is wat u zegt en dan zullen we zeker OVERWEGEN om klacht in te dienen”. Komt het u ook bekend voor? De aangesproken woordvoerder Michel weet van toeten nog blazen maar de perceptie bestaat al in het niuews DAT GAIA klacht ZAL INDIENEN. Terwijl ze nog aan het bellen zijn is er al één cameraploeg onderweg naar Koksijde om daar de burgemeester en de plaatselijk Blauwekruis medewerkers te ondervragen en een zeer degelijk straatinterview te doen en een andere cameraploeg is al op weg naar Sint Truiden naar het huis van Michel Vandenbosch waar hij samen met zijn hondjes een interview afgeeft over de hele situatie. Ach en wee en het is lastig om triestig te kijken tot en met.

Terwijl er later van heel die zaak niks is want die treiterjongelui hadden een valse staart met tape aan die kat gebonden en een suggestief beeld doen ontstaan.

Maar begrijpt u heel dat verhaal? Heel die media aandacht van Michel Vandenbossch en hoe de journalisten als vliegen op de stroop naar hem komen toegezogen zodat zijn verhaal zonder de minste mediakosten naar buiten wordt gebracht en dat alles rond dat zielige figuurtje. Gazetten, talkshows, interviews, hoe laagdrempeliger hoe beter en het wordt hem allemaal in de schoot geworpen. Michel is wel zo clever om daarna weer nalatenschappen en donaties te aanvaarden.

Draulans is ook zo’n figuur en weet de media ook altijd goed in te pakken.

Dus ik zou zeggen, als je een boodschap hebt en zelfs al is die niet altijd de leukste, zorg dan dat iedereen in dat journalistieke wereldje weet dat je de meest juiste en gemakkelijkste persoon bent die ze kunnen te pakken krijgen. Ja en dat moet 24/7. Michel is ook altijd bereikbaar. Ach en een beetje suspens en sensatie mag altijd wel daar houden die leeghoofden van de talkshows van en juist dat blijft in de gedachten van de mensen hangen.

Vind de media aandacht en wordt een beetje als Michel en Dirk D. Maar ook niet teveel hopelijk.

Heeft het wat opgleverd?

Ondertussen had ik de gelegenheid om in een telefoongesprek met belanghebbenden van gedachten te wisselen en ik heb zeer zeker de indruk dat mijn boodschap en oproep naar meer media-assertiviteit grondiger zal opgenomen worden.